Egy pár szót magamról

Dukát Erika vagyok, 2003-ban ismerkedtem meg az orientális tánc világával. Kiskoromtól kezdve vonzott a tánc és a zene, így hangszereken tanultam (furulya, dob) és sokféle mozgásformát kipróbáltam: néptánc, jazz-balett, modern tánc, társastánc. A felsoroltak kiváló táncművészeti ágak ugyan, hosszútávon mégsem éreztem hozzám valónak egyiket sem, amíg rá nem találtam az orientális táncra, elterjedtebb nevén, a hastáncra. Ez a mozgásforma egyből belopta magát a szívembe, kellemes, ám az izmokat igencsak megmozgató mozdulataival, varázslatos zenéjével, a felszín mögött húzódó kultúrával, érzelemvilággal, gondolkodásmóddal. Kisebb-nagyobb megszakításokkal, de töretlen tudásvággyal vágtam bele a tanulásba. Többféle órát végigtáncoltam, több tanár stílusát ismerhettem meg és számos fellépés, tudásom bemutatása koronázta meg ezeket az éveket. 2011-ben pedig úgy éreztem, itt az ideje elvégezni az oktatóképzést, így az Aziza Art Mozgásműhely növendéke lettem. Addigi elméleti és gyakorlati tudásom a képzés keretei között állt összefüggő egésszé és számos ismerettel, tapasztalattal gazdagodott. 2012 májusában kiváló minősítéssel vizsgát tettem, hivatalosan is orientális-tánc oktató lettem.

Azóta is folyamatos gyakorlás szerepel a mindennapjaimban, terveim között pedig az, hogy mind elméleti, mind gyakorlati tudásom átadom az érdeklődőknek, illetve továbbképzéseken, workshopokon veszek részt.

A tanítás során fontosnak tartom, hogy a mozdulatok szabályos elsajátítása mellett megtanuljunk szabadon táncolni, improvizálni, kifejezni az érzéseinket a tánc által és kis időre letenni a mindennapi gondok terhét.